Férjem várakozásainak eleget téve vasárnapi ebédnek készítettem el ezt a fehérjedús csípős finomságot. Nagyon jó és sporolós ötlet ha vannak "maradékok", amiket fel lehet használni, mert igazából csak a csirkemell kell, a többi összetevő variálható lehetőségek szerint :)
Hozzávalók:
- 2 nagy vastag csirkemell
- kb.100g tehéntúró
- 1 nagy fej lilahagyma
- 5-6 db nagy burgonya
- 2-3 evőkanál olaj
- kb. 0,5 húsleves alaplé
- 1 hegyes erős zöldpaprika
- só, bors, durvára darált színes bors, kakukkfű
Sült krumpli
A megtisztított
burgonyát vastagabb szeletekre vágjuk, 10 perc előfőzés után olajozott tepsibe rakva 200 °C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Túrós-lilahagymás
töltelék
Az apróra vágott
lilahagymát elkeverjük a túróval, borssal, sóval, friss kakukkfűvel - fűszerek ízlés szerint. Munka közben
kóstolással ellenőrizhetjük az ízét.
Csirkemell
A megtisztított
és hártyátlanított csirkemellfillén
nagyméretű bemetszést ejtjünk (kb. úgy mint gyros készítésekor a pitában), majd
a belsejét újjnyi vastagságban megtöltjük a lilahagymás túróval. A megtöltött
fillét a bemetszésnél 2-3 fogpiszkálóval átszúrva lezárjuk. Kis mennyiségű
felhevített olajon mind a két oldalát enyhén átsütjük, majd a húsleves alaplét
ráöntjük és 15-20 percig puhítjuk – közepes lángon, lefedve. Kivétel előtt pár
perccel távolítjuk a fedőt és hagyjuk kipárolni a maradék lének, a legvégén színes
borssal ízesítjuk.
A töltött
csirkemellet sült burgonyával és friss erős zöldpaprikával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése