2013. október 20., vasárnap

Túróval töltött lilahagymás csirkemell sült krumplival és erős paprikával


Férjem várakozásainak eleget téve vasárnapi ebédnek készítettem el ezt a fehérjedús csípős finomságot. Nagyon jó és sporolós ötlet ha vannak "maradékok", amiket fel lehet használni, mert igazából csak a csirkemell kell, a többi összetevő variálható lehetőségek szerint :)



 Hozzávalók:
  • 2 nagy vastag csirkemell
  • kb.100g tehéntúró
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 5-6 db nagy burgonya
  • 2-3 evőkanál olaj
  • kb. 0,5 húsleves alaplé
  • 1 hegyes erős zöldpaprika
  • só, bors, durvára darált színes bors, kakukkfű


Sült krumpli
A megtisztított burgonyát vastagabb szeletekre vágjuk, 10 perc előfőzés után olajozott tepsibe rakva 200 °C fokos sütőben aranybarnára sütjük.


Túrós-lilahagymás töltelék
Az apróra vágott lilahagymát elkeverjük a túróval, borssal, sóval, friss kakukkfűvel  - fűszerek ízlés szerint. Munka közben kóstolással ellenőrizhetjük az ízét.


Csirkemell
A megtisztított és hártyátlanított  csirkemellfillén nagyméretű bemetszést ejtjünk (kb. úgy mint gyros készítésekor a pitában), majd a belsejét újjnyi vastagságban megtöltjük a lilahagymás túróval. A megtöltött fillét a bemetszésnél 2-3 fogpiszkálóval átszúrva lezárjuk. Kis mennyiségű felhevített olajon mind a két oldalát enyhén átsütjük, majd a húsleves alaplét ráöntjük és 15-20 percig puhítjuk – közepes lángon, lefedve. Kivétel előtt pár perccel távolítjuk a fedőt és hagyjuk kipárolni a maradék lének, a legvégén színes borssal ízesítjuk.


A töltött csirkemellet sült burgonyával és friss erős zöldpaprikával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése