
Szóval én most az elfelezett arányú hozzávalókat osztom meg veletek - két emberre, mint nekünk, ez is
bőven elég.
A tésztához:
- 75 g liszt
- negyed teáskanál sütőpor
- pici só
- 100 g (75%-os) étcsoki (én mondjuk sima Boci étcsokit használtam, az nem tudom hány százalékos, de finom lett:) )
- 75g vaj
- 120g kristálycukor
- 2 tojás
- fél deci tej
A csokis masszához hozzákevertem a cukrot és a tojást, aztán a tejet, és végül ezt az egészet összekevertem a liszttel (mindezt robotgéppel természetesen:) ). Ezt aztán a kivajazott formába öntöttem.
A krémhez:
- 15g krémsajt (én egy kicsit többet tettem bele, annyira kevésnek tűnt ez a 15g)
- 25g kristálycukor
- 150 g sütőtökpüré (megsütött tökből, ezt mondjuk nem mértem ki, bevallom :) )
- negyed-fél evőkanál fahéj
- egy kiskanál gyömbér (ezt most kihagytam)
- 2 evőkanál liszt (sütés után, miután ránéztem a receptre, rájöttem hogy ezt is kifelejtettem:)) )
A sajtot összekevertem a cukorral, aztán hozzáadtam a pürét és a fahéjat, és itt következett volna a liszt, ha nem felejtem el.. Ezt a masszát utána rátettem a csokis tésztára, és óvatosan elkenem rajta. Mivel az enyém elég híg volt, ez könnyű volt, nyilván liszttel ez kicsit nehezebb.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt megsül. Én pont 35 percet sütöttem, és nagyon szépen megsült. Úgy tűnt hogy a sütőtökös krém is megszilárdult a tetején, de felvágás után látszott hogy az egy kicsit lágyabb maradt. Azért így is nagyon finom lett, amit az is bizonyít, hogy a férjem, aki köztudottan nem édesszájú, kétszer evett belőle, és megdícsérte..:)
Sütőtökkrémlevest sajnos még nem főztem, de mivel most maradt némi tök, azt is kipróbálom és majd felteszem :)
Jó hétvégét!
Ui.: sajnos az évszak és az albérlet konyhája nem teszi lehetővé szép, világos képek készítését, de azért a lényeg remélem látszik :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése