Gyorsan elkészíthető, laktató étel, melynek az összetevők varjálhatóságának köszönhetően számos változata létezik. Mivel rendelkezésemre állt néhány friss érett koktélparadicsom és pár szelet sonkafelvágott, amely szendvicsekhez már kevéske lett volna, összehoztam némi tészta segítségével egy bőséges adag salátát egyik nyári vacsorára. Nagy fröccs ideális hozzá.
Összetevők:
- kb. 3-4 marék
száraztészta (tojásnélküli)
Kedvenc fajtánkat
választhatjuk, jöhet farfalle, penne, fusilli és egyéb.
- kb. 10 db
koktélparadicsom elnegyedelve (ha nincs, lehet használni nagy kockákra vágott
nagy paradicsomot)
- 5-6 szelet felvágott (sonka, karaj), 0,5
cm-es kockákra vágva
- 1-2 evőkanál
majonéz vagy görög típusú joghurt
- fűszerek: só,
bors, bazsalikom, fokhagyma granulátum
A tésztát a
gyártó által előírt útmutató szerint megfőzzük, kiszedjük és félretéve hűlni
hagyjuk. Amíg hűl a tészta, negyedekre vágjuk a paradicsomot és felkockázzuk a
felvágottat. Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát paradicsomdarabokkal és
felvágottal, hozzáadunk majonézt/joghurtot és ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal,
fokhagyma granulátummal, sóval, borssal. Frissítő hatást elérünk, ha a salátát
tálalás előtt meglocsoljuk pár csepp citromlével.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése