2012. október 4., csütörtök

Hideg tésztasaláta



Gyorsan elkészíthető, laktató étel, melynek az összetevők varjálhatóságának köszönhetően számos változata létezik. Mivel rendelkezésemre állt néhány friss érett koktélparadicsom és pár szelet sonkafelvágott, amely szendvicsekhez már kevéske lett volna, összehoztam némi tészta segítségével egy bőséges adag salátát egyik nyári vacsorára. Nagy fröccs ideális hozzá.



Összetevők:
- kb. 3-4 marék száraztészta (tojásnélküli)
Kedvenc fajtánkat választhatjuk, jöhet farfalle, penne, fusilli és egyéb.
- kb. 10 db koktélparadicsom elnegyedelve (ha nincs, lehet használni nagy kockákra vágott nagy paradicsomot)
-  5-6 szelet felvágott (sonka, karaj), 0,5 cm-es kockákra vágva
- 1-2 evőkanál majonéz vagy görög típusú joghurt
- fűszerek: só, bors, bazsalikom, fokhagyma granulátum

A tésztát a gyártó által előírt útmutató szerint megfőzzük, kiszedjük és félretéve hűlni hagyjuk. Amíg hűl a tészta, negyedekre vágjuk a paradicsomot és felkockázzuk a felvágottat. Egy nagy tálban összekeverjük a tésztát paradicsomdarabokkal és felvágottal, hozzáadunk majonézt/joghurtot és ízlés szerint fűszerezzük bazsalikommal, fokhagyma granulátummal, sóval, borssal. Frissítő hatást elérünk, ha a salátát tálalás előtt meglocsoljuk pár csepp citromlével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése