
750 g túró
5 tojássárgája
cukor (úgymond ízlés szerint)
1 csomag vaníliás cukor
2dl búzadara
csipetnyi só
kardamon (por)
reszelt citromhéj
5 tojásfehérje felverve, a legvégén, pihentetés után
só a vízbe, amiben főzzük
Amikor ezt mind összekeverte, hűtőben pihentette kicsit, utána belekeverte a fehérjét, gombócokat formázott, amiket forró vízben megfőzött. Lucy szerint úgy jó, ha a víz még nem forr teljesen, csak gyöngyözik, ekkor kell beletenni a gombócokat, amik elég hamar feljönnek a víz tetejére, és készen is vannak.
A zsemlemorzsát vajon pirította meg, a kész gombócokat megforgatta benne, és a kedves férj már boldog is volt!:)
Lucy ezzel engem is megihletett, és bár az én férjem nem volt ennyire lelkes, megcsináltam én is a gombócokat.

500g túró
2 tojássárgája
cukor
1 csomag vaníliás cukor
3-4 kanál búzadara
1 fakanál liszt
reszelt citromhéj (ez opcionális, én most nem tettem bele)
2 tojásfehérje, habbá verve
Hagytam kicsit pihenni, aztán én is megfőztem, annyi különbséggel, hogy nem sóztam meg a vizet. És mivel lusta voltam gombócokat formázni, csak kanállal rakosgattam a túrót a vízbe, így kicsit amorfak lettek. De ugyanolyan finomak :) Kicsit puhább lett a végeredmény, mint Lucy gombócainál, így ezek könnyebben szét is esnek. Tejföllel az igazi!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése